Het leven is tegenwoordig hectisch. Velen hebben een vaste baan en werken over. Daarnaast staat het huishoudelijk werk op je te wachten eenmaal thuis. Je potje koken en met je kinderen bezig zijn. En na het eten de afwas doen. En dan is het tijd dat hardnekkige vet te verbranden. De vraag is echter, hoe zal je dat doen? Je hebt keuze uit verschillende fitnesapparatuur om te werken aan het fitnesslichaam waar je zo naarstig naar opzoek bent.
Crosstrainer
Met de crosstrainer wordt een algehele lichaamstraining verzorgd. Niet alleen het boven lichaam maar ook het onderlijf wordt onder druk gezet. De crosstrainer is voorzien van een stuur dat in beweging staat. Hierdoor worden ook je onderbeenspieren en je bil getraind. De crosstrainer is speciaal ontworpen om de inspanning te onderdrukken. Je voelt weinig dan niet dat je aan het trainen bent. Hierdoor heb je aan het eind van de rit ook minder pijn aan je ledematen omdat je, alhoewel je hard getraind hebt, deze niet hard aan is gekomen. De kans op slijtage wordt hierdoor verkleind. De crosstrainer is een cardio- apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is, in de Gym als in je woning. En over het laatste gesproken… als je niet altijd uit huis wilt of dat niet graag doet, dan kun je met een home crosstrainer in alle comfort van je eigen huis aan de slag. Deze zijn in de meeste gevallen kleiner, opvouwbaar en geruisloos. De crosstrainer kun je al voor Euro 600 aanschaffen. En als je de iets wat ruimere versie wilt, dan zal je rond de 900 Euro voor moeten neertellen.
Hometrainer
De hometrainer is ook een cardio- fitnessapparaat waarop je kunt fietsen. Het apparaat is niet alleen goed om die hardnekkige calorieën te verbranden maar ook voor revalidatiedoeleinden. Denk maar aan personen die niet zo goed ter been zijn. vanwege de lage instap voelt het trainen niet zwaar aan maar wordt wel degelijk effect bereikt. Daarnaast worden de beenspieren verstevigd en kun je aardig wat afvallen.
De ergometer- De meeste hometrainers zijn voorzien van een ergometer. Dit is een apparaat waarmee je het verrichte arbeid van je lichaam kunt meten. Het te bereiken doel kun je ook vooraf instellen waardoor je er gericht op af gaat. Daarnaast kun je ook de intensiteit van de hometrainer instellen zodat die naar jouw vermogen wordt omgezet.
De hometrainer is naast de crosstrainer een van de populaire apparaten die op de sportschool worden gebruikt. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om thuis te sporten en aan je conditie te werken met een hometrainer. De hometrainer is daarom ook geschikt om in huis te hebben. Alhoewel die iets wat ruim is, neemt die niet te gek veel plek in beslag. En net als de crosstrainer is ook dit fitnessapparaat in iets kleinere formaten te verkrijgen. Het prijzenaanbod voor de hometrainer is gevarieerd. Dit komt omdat er verschillende afmetingen te verkrijgen zijn en ook diverse merken. De hometrainer koop je reeds voor 150 Euro en de prijs kan wel oplopen tot wel 700 Euro.
Roeitrainer
Een ander populair trainingsapparaat is de roeitrainer. De roeitrainer valt ook onder in de categorie van cardio- apparaten en is het juiste trainingsapparaat voor in huis. Aan de voorzijde van het apparaat is een weerstandssysteem bevestigd met een hendel waar je aan kunt trekken. Zo komt dit systeem in beweging en is je workout begonnen. De lange rail met zitje eraan bevestigd (voorzien van wielen) zorgt ervoor dat het stoeltje in beweging wordt gebracht waardoor je de roeibeweging kunt maken.
Met de roeibeweging wordt je gehele lichaam onder druk gesteld. Dit betekent dat niet alleen je bovenarmen maar ook de schouders, onderarmen jouw kuiten, hamstrings, billen, bovenbenen en rug worden getraind. Je verbrandt rond de 400 calorieën in 30 minuten en bent hiermee redelijk goed op weg naar je fitnesslichaam dat je zo graag wilt. De roeitrainer is over het algemeen favoriet van de man en gaat reeds voor ongeveer 300 Euro de deur uit.
Loopband
De loopband is een van de meest bekende fitnessapparaten die al decennia lang in de gym te zien is. Ooit eens het populairste fitnessapparaat is dit apparaat nu nog altijd eentje die niet is weggestopt. Door de jaren heen zijn er verschillende merken en modellen op de markt van fitnessapparatuur gepresenteerd geworden. De authentiek loopband heeft verscheidene transformaties ondergaan waardoor een brede variëteit is ontstaan.
Met de loopbaan zet je, net als bij het joggen, niet alleen je been- en bilspieren onder druk, je traint er ook je rugspieren. De hedendaagse loopbaan is dusdanig vervaardigd dat je weinig slijtage ondergaat en de onderdrukstelling van de werkende speren weinig voelbaar is. De loopbaan gaat al voor 200 Euro de deur uit en loopt qua prijs op, tot wel 1000 Euro.