Category Archives: Sporten

Loopband, hometrainer, crosstrainer & roeitrainer: Dé Top 4

Het leven is tegenwoordig hectisch. Velen hebben een vaste baan en werken over. Daarnaast staat het huishoudelijk werk op je te wachten eenmaal thuis. Je potje koken en met je kinderen bezig zijn. En na het eten de afwas doen. En dan is het tijd dat hardnekkige vet te verbranden. De vraag is echter, hoe zal je dat doen? Je hebt keuze uit verschillende fitnesapparatuur om te werken aan het fitnesslichaam waar je zo naarstig naar opzoek bent.

Crosstrainer

Met de crosstrainer wordt een algehele lichaamstraining verzorgd. Niet alleen het boven lichaam maar ook het onderlijf wordt onder druk gezet. De crosstrainer is voorzien van een stuur dat in beweging staat. Hierdoor worden ook je onderbeenspieren en je bil getraind. De crosstrainer is speciaal ontworpen om de inspanning te onderdrukken. Je voelt weinig dan niet dat je aan het trainen bent. Hierdoor heb je aan het eind van de rit ook minder pijn aan je ledematen omdat je, alhoewel je hard getraind hebt, deze niet hard aan is gekomen. De kans op slijtage wordt hierdoor verkleind. De crosstrainer is een cardio- apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is, in de Gym als in je woning. En over het laatste gesproken… als je niet altijd uit huis wilt of dat niet graag doet, dan kun je met een home crosstrainer in alle comfort van je eigen huis aan de slag. Deze zijn in de meeste gevallen kleiner, opvouwbaar en geruisloos. De crosstrainer kun je al voor Euro 600 aanschaffen. En als je de iets wat ruimere versie wilt, dan zal je rond de 900 Euro voor moeten neertellen.

Hometrainer

De hometrainer is ook een cardio- fitnessapparaat waarop je kunt fietsen. Het apparaat is niet alleen goed om die hardnekkige calorieën te verbranden maar ook voor revalidatiedoeleinden. Denk maar aan personen die niet zo goed ter been zijn. vanwege de lage instap voelt het trainen niet zwaar aan maar wordt wel degelijk effect bereikt. Daarnaast worden de beenspieren verstevigd en kun je aardig wat afvallen.

De ergometer- De meeste hometrainers zijn voorzien van een ergometer. Dit is een apparaat waarmee je het verrichte arbeid van je lichaam kunt meten. Het te bereiken doel kun je ook vooraf instellen waardoor je er gericht op af gaat. Daarnaast kun je ook de intensiteit van de hometrainer instellen zodat die naar jouw vermogen wordt omgezet.

De hometrainer is naast de crosstrainer een van de populaire apparaten die op de sportschool worden gebruikt. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om thuis te sporten en aan je conditie te werken met een hometrainer. De hometrainer is daarom ook geschikt om in huis te hebben. Alhoewel die iets wat ruim is, neemt die niet te gek veel plek in beslag. En net als de crosstrainer is ook dit fitnessapparaat in iets kleinere formaten te verkrijgen. Het prijzenaanbod voor de hometrainer is gevarieerd. Dit komt omdat er verschillende afmetingen te verkrijgen zijn en ook diverse merken. De hometrainer koop je reeds voor 150 Euro en de prijs kan wel oplopen tot wel 700 Euro.

Roeitrainer

Een ander populair trainingsapparaat is de roeitrainer. De roeitrainer valt ook onder in de categorie van cardio- apparaten en is het juiste trainingsapparaat voor in huis. Aan de voorzijde van het apparaat is een weerstandssysteem bevestigd met een hendel waar je aan kunt trekken. Zo komt dit systeem in beweging en is je workout begonnen. De lange rail met zitje eraan bevestigd (voorzien van wielen) zorgt ervoor dat het stoeltje in beweging wordt gebracht waardoor je de roeibeweging kunt maken.

Met de roeibeweging wordt je gehele lichaam onder druk gesteld. Dit betekent dat niet alleen je bovenarmen maar ook de schouders, onderarmen jouw kuiten, hamstrings, billen, bovenbenen en rug worden getraind. Je verbrandt rond de 400 calorieën in 30 minuten en bent hiermee redelijk goed op weg naar je fitnesslichaam dat je zo graag wilt. De roeitrainer is over het algemeen favoriet van de man en gaat reeds voor ongeveer 300 Euro de deur uit.

Loopband

De loopband is een van de meest bekende fitnessapparaten die al decennia lang in de gym te zien is. Ooit eens het populairste fitnessapparaat is dit apparaat nu nog altijd eentje die niet is weggestopt. Door de jaren heen zijn er verschillende merken en modellen op de markt van fitnessapparatuur gepresenteerd geworden. De authentiek loopband heeft verscheidene transformaties ondergaan waardoor een brede variëteit is ontstaan.

Met de loopbaan zet je, net als bij het joggen, niet alleen je been- en bilspieren onder druk, je traint er ook je rugspieren. De hedendaagse loopbaan is dusdanig vervaardigd dat je weinig slijtage ondergaat en de onderdrukstelling van de werkende speren weinig voelbaar is. De loopbaan gaat al voor 200 Euro de deur uit en loopt qua prijs op, tot wel 1000 Euro.

Vanaf nu hoor ik ook bij #teamgorillawear

Twee weken geleden heb ik een Classic Tank Top besteld in het rood, legergroen en geel en ik ben echt heel erg tevreden. Fijn dat er zo’n grote keuze is, maar eigenlijk wil ik alles wel hebben! Ik was al langere tijd opzoek naar een tank top die lang mooi blijft en ik denk dat ik hem nu gevonden heb! Het merk Gorillawear was ik tegengekomen via Instagram omdat een vriend van mij het shirt droeg op een foto. Nu heb ik al een aantal keer sportkleding besteld via Gorillawear.com, voor mezelf en voor m’n vriend en we zijn beide erg te spreken over de service en de kwaliteit van de kleding. Ik ben erg te spreken over de klantenservice van Gorillawear.com. Nadat ik een vraag had gesteld, kreeg ik eigenlijk bijna gelijk een vriendelijke reactie terug, en erg goed geholpen. Naar mijn mening is deze mate van klantvriendelijkheid bijna zeldzaam tegenwoordig. Daarnaast ook ideaal dat ze een live chat hebben voor vragen.

De levering was in orde

Ook is het erg fijn dat de levering heel erg snel is. Ik ben nog maar net een tijdje geleden begonnen met cross fit dus ik wilde graag een nieuwe outfit en via gorillawear.com was deze al binnen 24 uur binnen. Ik vond de kleding in het echt nog beter eruit zien dan online, iets wat ik echt nog nooit meegemaakt heb! Ik voel me weer helemaal gemotiveerd om lekker te gaan sporten. De tank top is helemaal top, maar het brede assortiment van Gorillawear.com is helemaal fijn. De keuze is zo groot. Van zwembroek tot winterkleding, deze webshop lijkt het allemaal in huis te hebben.
Ik ben erg kieskeurig als het aankomt op sportkleren kopen, maar nu weet ik zeker dat ik een goede aankoop heb gedaan. Normaal gesproken doe ik 3 à 4 keer per week een intensieve cross fit work-out en daarom worden mijn sportkleren ook meerdere malen per week uitgewassen waardoor ze snel flets worden. Het is niet op mijn vingers te tellen hoe vaak ik kleding heb besteld bij andere sportmerken en de kwaliteit heel erg snel achteruit ging. Vaak kwamen er slijtplekken in of ging de stof lubberen, daarnaast werd de kleur ook vaak flets. Met deze tank tops heb ik dat probleem echt totaal niet, de kleur blijft precies hetzelfde bij alle kleuren die ik draag van Gorrillawear. Ook lijkt de stof door het wassen totaal niet te krimpen of wijder te worden. Het valt ook goed te combineren met andere sportkleren omdat de kleuren erg tijdloos zijn. Het logo blijft er ook mooi opstaan. Bij andere merken zie ik ook vaak dat het logo er na een aantal keer wassen vanaf komt. Ook heb ik het idee dat de stof erg licht is en dat het materiaal fijn ademt. Ik zweet altijd heel erg snel, vooral nu in de zomer, en door het lekkere stofje blijft mijn lijf lekker koel.

Precies wat ik verwachtte

De maat valt precies goed, daarvoor heb ik de maattabel op gorrilawear.com gebruikt. Ik draag een M. Vaak heb ik bij tanktops dat de zijkant erg diep uitgesneden is, maar dat is bij deze niet het geval. Ook zit die niet te strak waardoor het nog mogelijk is om er een sport BH of ander topje onder te dragen voor vrouwen. Ook de lengte is ideaal, zelf houd ik ervan als mijn tops iets langer zijn. Het materiaal is fijn en zacht. Tijdens het sporten krijg ik vaak complimentjes als ik de kleding van Gorillawear.com draag. Dit geeft echt een boost aan m’n zelfvertrouwen. Ik ben nog maar net begonnen met cross fit dus dan is het fijn als je lekker in je vel zit met wat je draagt. Bovendien is het mij opgevallen dat veel mensen uit mijn cross fit groep dit merk dragen en fijn vinden, dus ik had ook wel gelijk een goed gevoel bij mijn keuze voor Gorillawear. Ik zou dit dan ook aan iedereen aanraden.

Workout shorts

Workout shorts van Gorilla Wear

Wil jij graag binnenkort de stap nemen om te gaan sporten? Allereerst is het dan belangrijk om een goede voorbereiding te hebben. Vaak hebben mensen niet door dat een goede voorbereiding niet alleen bestaat uit het uitzoeken van een goede sportschool. Voor bepaalde trainingsvormen zal je niet gewoon allerlei soorten sportkleding aan kunnen doen. De kleding die jij tijdens het fitnessen aan doet, hoeft niet de juiste kleding te zijn voor tijdens het fietsen. Het is daarom van groot belang dat je weet wat voor sportkleding je nodig hebt. Er zijn vele mensen die in de verkeerde soort kleding sporten. Zo kiezen zij bijvoorbeeld om in sweatshirts en joggingsbroeken te dragen, omdat deze stof fijn tegen hun lichaam aanvoelt, maar dit betekent niet dat dit de goede soort sportkleding is. Maar waar kun jij nu de juiste soort sportkleding vinden voor al jouw sportwensen? Al jouw sportbenodigdheden vindt je natuurlijk bij Gorilla Wear.

Voordelen van het dragen van sportkleding

Sporten in de juiste soort sportkleding heeft vele voordelen voor het lichaam. Sportkleding is gemaakt van stoffen die ademen. Zo heb je continu ventilatie. Ook zorgt het dragen van sportkleding voor een goede vochtregeling en temperatuur van jouw lichaam tijdens het sporten. Zo raak je niet verhit en kun je er langer tegenaan gaan, omdat het zweet door de kleding op de juiste wijze wordt afgevoerd. Zo zal je namelijk ook afkoelen. Kleding zoals sweatshirts en joggingsbroeken zullen het zweet “op zuigen”. De kleding verzwaart daardoor en zal je moeite hebben met het voortbewegen tijdens het sporten. Door de goede circulatie van de sportkleding koel je ook gelijkmatig af. Velen weten niet dat het gelijkmatig afkoelen van het lichaam zorgt voor een lagere kans in het oplopen van blessures.

Ben jij degene die graag wilt sporten en dit in de juiste kleding wilt doen? Ben jij op zoek naar de juiste shorts om het uiterste uit jouw sportsessie te halen? Shop dan bij Gorilla Wear! Wij hebben shorts die werken voor elk lichaamstype en ook nog eens altijd comfortabel zit. De shorts zijn zowel voor dames en heren en zullen je voorzien van een praktisch sportkledingstuk dat de nodige comfort biedt. De shorts kun je als je wilt ook dragen naast het sporten. Ze zijn zo comfortabel dat je er haast niet zal willen. Voortaan zal je nu erg fijn kunnen sporten in comfortabele kleding, terwijl je er ook nog eens er stijlvol uitziet.

Binnen de webshop zal je een heleboel leuke shorts vinden. Wij hebben ook shorts in verschillende ontwerpen. Zo kun je de thigh high shorts vinden of knee high shorts, ook hebben wij super korte shorts beschikbaar. Ook kun je al de workout shorts in verschillende kleuren vinden. Zo verwissel je fijn tussen de leuke kleuren en ontwerpen, elke keer dat je sportschool weer ingaat. De workout shorts kun je vinden in de kleuren groen, wit, camouflage, neon geel, rood, grijs, zwart, bruin, blauw en legerprint. Wij hebben een zeer ruim assortiment, waardoor je zeker aan jouw trekken komt.

Voor elke sporten een paar workout shorts, ongeacht de maat

Wij begrijpen dat niet elke sporter dezelfde maat sportkleding draagt, daarom hebben wij sportkleding in de maten XS tot en met 5XL. Zo hoef jij je nooit af te vragen of jij wel in de kleding zal passen. Ook de prijzen zijn erg deugdelijk. Zo kun je jezelf al voorzien van een goede workout short tegen een lage prijs. Binnen de webshop vindt je al een workout short voor slechts 10 euro. De prijs en kwaliteitsverhouding is de beste die er te vinden is.

Wij begrijpen dat je heel graag jouw workout shorts zo snel al mogelijk ontvangt. Zo kan je al heel gauw de sportschool binnenlopen in stijl en met de geschikte sportkleding. Juist daarom zorgt Gorilla Wear voor een spoedige afhandeling van elk order die je bij ons doet. Wij zorgen dat jouw bestelling binnen slechts 24 uur wordt verzonden. Voortaan hoef je geen ongemakkelijke of verkeerde kleding meer aan te doen naar de sportschool.

Wil je eerst de kleding ontvangen en eerst goed thuis bekijken of je bijvoorbeeld de juiste maat hebt of dat de gekozen kledingstukken voldoen aan jouw stijl? Dan kun je dat binnen 14 dagen na ontvangst van het product rustig in de comfort van jouw woning doen. Wil je eerst de kleding ontvangen en eerst goed thuis bekijken of je bijvoorbeeld de juiste maat hebt of dat de gekozen kledingstukken voldoen aan jouw stijl? Dan kun je dat binnen 14 dagen na ontvangst van het product rustig in de comfort van jouw woning doen.