Category Archives: Huis en tuin

Spint bestrijden

Spint bestrijden, hoe doe je dat

Wat is spint

Bij spint praten we over piepkleine diertjes, mijten, op de plant en die daarvan leven door het sap te zuigen. Ze zijn vooral actief onder warme en droge omstandigheden, en vermenigvuldigen zich snel. Omdat ze zo klein zijn, kan je ze gemakkelijk over het hoofd zien. Maar de gesponnen draden (de ligustermijt spint echter niet) zijn niet te missen. Maar dan is de besmetting al in een tamelijk vergevorderd stadium.

Soorten spint

Er zijn diverse soorten spint, die vaak specifiek zijn voor een plantensoort, zoals ligustermijt op orchideeën en ligusterhagen, Palmmijt op palmen en Bonenspintmijten op palmen, en diverse groenten en fruitsoorten. Kasspint komt voor in tuinderskassen.

Spint op kamerplanten

Er zijn relaties tussen spint en plantensoort, de luchtvochtigheid en de staat van de planten. Gevoeligheid voor spint blijkt per plantensoort te verschillen. Wat een lage luchtvochtigheid betreft, is die niet goed voor veel planten maar de mijt gedijt daarin. Van dat verschil kan je dus bij de bestrijding van spint gebruikmaken.

Spint voorkomen

Zoals gezegd, hebben de mijten het graag droog en warm. Regelmatig de plantenspuit gebruiken, met name voor de onderkant van de bladeren, werkt dus preventief. Mijten zitten ook graag in arme potgrond. Vervang die van de plant daarom elke 2 a 3 jaar. Hou de plant in goede conditie door bemesting. Zwakke planten krijgen sneller last van spint. Erg droog staan, is voor sommige soorten niet alleen sowieso slecht, maar vergroot ook de kans op spint.

Spint bestrijden met huismiddelen

In alle gevallen heb je voor het spint bestrijden veel geduld nodig. Je zou de onderstaande huismiddelen kunnen proberen.

Wegknippen

Je doet er altijd goed aan om de zeer aangetaste delen van de plant weg te knippen. Vergeet niet dat je handen, kleding en snoeischaar spint kunnen verspreiden.

Brandnetelthee

De plant besproeien met brandnetelthee. Je kunt dat eenvoudig zelf maken met water en hele brandnetelbladeren.

Water en azijn

Een mengsel van water en azijn. Meng een klein beetje azijn met een ruime hoeveelheid water en besproei de planten ermee. Voor een nog effectiever middel kun je er wat groene zeep aan toevoegen. Besproei niet alleen de delen van de plant waar je spint hebt gezien, want ook de andere delen van de plant zijn mogelijk geïnfecteerd.

Spiritus en zeep

Meng een klein beetje handzeep en spiritus met water. Daarmee benevel je de plant. Ook hier weer de onderkant van de bladeren niet vergeten. ‘s Avonds komen de eitjes van de mijt uit en dus is dat een goed moment om dit te doen. Herhaal dit eens in de zes dagen, totdat je geen spint meer ziet.

Knoflook

Een klein teentje knoflook plaatsen direct naast de planten. Dit werkt met name preventief.

Biologische bestrijding

Spint is biologisch te bestrijden met onder meer roofmijten en larven van de gaasvlieg. Je kunt ze online bestellen.

Roofmijten

Neoseiulus (= Amblyseius) californicus is een kleine roofmijt, die zich voedt met een verscheidenheid aan prooien en nuttig is bij het voorkomen, bestrijden en beheersen van plagen van diverse soorten spint. De roofmijt overleeft een breed temperatuurbereik en verdraagt een lage luchtvochtigheid. Een volwassen roofmijt eet dagelijks zo’n 5 tot 25 prooien. De vrouwtjesroofmijt leeft een maand en legt in die tijd tientallen eitjes aan de onderkant van bladeren.

Larven van de gaasvlieg

Chrysopa Carnea, ook gaasvlieg genoemd, is een inheems insect dat van nature in België en Nederland voorkomt. De larven zijn uitermate vraatzuchtig en zeer efficiënte bestrijders van bladluis. Echter, deze larven lusten ook andere insecten zoals trips, witte vlieg, kleine rupsen, vlindereieren wolluis én spint. De volwassen gaasvlieg leeft niet van insecten, maar van nectar, honingdauw en pollen.

Chemische bestrijding

Je kunt specifieke chemische middelen gebruiken, zoals dienochloor, dicofol en azocyclotin. Je kunt die middelen beter niet meer dan drie keer per groeiseizoen gebruiken. Dit verkleint de kans dat de mijten weerstand tegen deze middelen opbouwen. Uiteraard moet je geen chemische middelen binnenshuis gebruiken.

Hoe koop jij een huisje in Duitsland

Het kopen van onroerend goed zoals een woonhuis in Duitsland is, zoals dat bijna overal is, redelijk complex. Als je echt enige kennis bezit, kun je dit proces redelijk snel doorlopen. Voor diegene die er geen kaas van gegeten heeft… tja, kan het best lastig zijn. Gelukkig hoef je niet nog eens het wiel uit te vinden omdat er genoeg websites zijn waar de instructies helder zijn omschreven. Ook zijn deze websites speciaal ingericht om je een doelbewuste keus op maat te laten maken. Zo heb je een beetje een beeld van en aanbod en wat je je kunt veroorloven.

Echter, dit is allemaal maar een predictie. Je zult toch echt even na moeten gaan hoeveel geld je nodig heb en hoeveel je zou moeten lenen, wat de aflossing wordt en met wie je veilig in zee gaat. Het internet heeft ook een aanbod van honderden Duitse banken, war je dus ook zelf research over kunt doen. Uiteraard zal je een Duitse bankrekening moeten hebben of eentje moeten openen. Verder zal je ook een Duits adres moeten hebben.

Duitse vastgoedmarkt kan zeer concurrerend zijn. Denk daarbij aan de steden Berlijn en München. Het verkrijgen van een voorafgaande goedkeuring zou je daarmee helpen om je te onderscheiden van andere potentiële kopers. Het verplegen van deze goedkeuring duurt opzicht niet lang. Hier kan je afhankelijk van de instelling reeds met zestig minuten toegang voor krijgen.

Wanneer je een huis of een appartement geïdentificeerd hebt en je eenmaal weet hoeveel je daarvoor kunt betalen, zal nu echt het geloop beginnen. Je gaat naar de verkopen van de woning en voert vervolgens onderhandelingen over de prijs, waarna jij een reservering plaatst. Vaak Staat tussen jou en de verkoper van de woning en makelaar. Deze regelt dan ook de onderhandeling en alle voorwerk, tot aan de koop.

En als je besluit om alles zelf in orde te maken, zorg er dan wel voor dat je hypotheekadvies inwint over de verschillende financieringsaanbiedingen. Je kunt bijvoorbeeld online Research doen over de aanbiedingen van de vele Duitse banken met daaropvolgend een betaalbaarheidscontrole op basis van jouw financiële situatie. Zorg er ook voor dat jij je laat scholen op het gebied van hypotheekrentes, sluitingskosten, maandelijkse termijnen en financiering programma’s van overheidswege zoals de KNVB banken.

Financieringsaanbieding

Sommige kredietverstrekkers hebben vaak financieringsaanbiedingen. Dit, vooral als de concurrentie onderling een bepaalde wending aanneemt. Je kunt ook opzoek gaan naar deze aanbiedingen of kortingen die je aankoop een stukje versimpelen. Ook hier zal je de gebruikelijke procedure zoals identiteitsbewijs -, salarisstrook en kopie eigendomsstukken moeten afleveren. Eenmaal aangevraagd, zal je ook de aanvraag moeten ondertekenen waarna de kredietverlener het krediet volgens de aanbieding kan verstrekken.

Goedgekeurde financiering

de goedgekeurde financiering is een bindend document dat bevestigt dat de geldschieter in dit geval de bank zal ondersteunen bij de betaling en afdeling van de koop van je woning. In de meeste gevallen duurt het maximaal 2 weken voordat de kredietverstrekker of bank de definitieve kredietbeoordeling binnen heeft en het financieringscontract afgeeft. Na de goedkeuring wordt je meestal per direct hiervan op de hoogte gesteld.

Afspraak met de notaris

En dan volgt de afspraak met de notaris. Zodra de financiering is verzekerd en je samen met de verkoper de aankoopgegevens hebt afgerond, moeten jij, de koper als de verkoper naar de notaris stappen. Hier wordt het koopcontract opgemaakt en ondertekend. Hierna is het Duitse proces voor de aankoop van onroerend goed afgesloten.
Het allerbelangrijkste is hier dat je de hypotheekgoedkeuring hebt ontvangen voordat u het contract ondertekent hebt. Je moet het document grondig hebben doorgenomen. Meestal heeft het notariskantoor een jurist bij zich werken.

Vervolgens kan het voorkomen dat de bank jou een lijst van aanvullende informatie verstrekt die voor de bank nodig zijn. Dit allemaal, alvorens de woning te financieren. Dit zijn de kopie van het koopcontract dat je bent aangegaan, de Sepa- domiciliëring mandaat waarmee de bank de maandelijkse terugbetaling van uw rekening kan opnemen. Na alle vereiste documenten in ontvangst te hebben genomen, zal de lening uit worden gekeerd op de rekening van de verkopen. Indien het nog in aanbouw is, worden betalingen op basis van de voortgang van de bouw verricht.

En dan heb je de verborgen kosten die het bezitten van een woning of appartement aardig kunnen doen oplopen in Duitsland. Denk daarbij aan de kosten voor isolatie. Het is dus heel belangrijk dat de lening voldoende is, om ook al deze verrassingen te dekken.

Rijst koken

Rijst koken met een rijstkoker

Een rijstkoker is een kookapparaat dat zoals het woord al zegt bedoeld is voor het koken van rijst. Er zijn verschillende soorten rijstkokers. Het gemak van rijstkokers is groot en er zijn meerdere voordelen aan het gebruik van een rijstkoker. Verschillende rijstkokers werken ook op verschillende manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld elektronische rijstkokers, maar ook rijstkokers die op gas werken.

Waar moet je op letten bij een rijstkoker?

Als je overgaat tot de aankoop van een rijstkoker moet je met een aantal zaken rekening houden. Allereerst is het handig om te kijken hoeveel rijst er daadwerkelijk in de rijstkoker past die je zelf op het oog hebt. Wat is de inhoud van de koker? En is deze inhoud groot genoeg voor de hoeveelheid rijst die je per keer wilt koken? Als je bang bent zelf niet in te kunnen schatten wanneer de rijst goed is kan het ook een aanrader te zijn te kiezen voor een rijstkoker met een automatische afslag. Een automatische afslag zorgt dat de rijst kookt tot dat deze goed is en vervolgens vanzelf stopt. Een andere factor waar je nog reken mee zou moeten houden is de hoeveelheid stoomschalen die de rijstkoker bevat. Op een stoomschaal kun je een aparte ingrediënt koken. Hoe meer stoomschalen, hoe meer ingrediënten je dus apart van elkaar op het zelfde moment kunt bereiden. Rijstkokers hebben overigens diverse programma’s. Let er bij de aankoop dus ook op of de rijstkoker die je koopt wel de programma’s hebt waar jij iets aan hebt. Daarnaast zijn sommige rijstkokers vaak meer geschikt voor de ene soort rijst dan voor de andere soort rijst. Kijk dus altijd even welke soort rijst je het vaakst maakt en welke rijstkoker hiervoor ideaal is. Rijstkokers hebben meestal ook een binnenpan. Dit is eenvoudiger schoon te maken dan een normale pan. De binnenpan moet uit de koker worden verwijderd, vervolgens worden gereinigd en weer terug geplaatst in de koker.

Verschillende soorten rijstkokers

Er zijn zoals gezegd verschillende soorten rijstkokers. Een van de bekendste en tevens meest gebruikte soorten is de stoomkoker. Een stoomkoker heeft een onderste verdieping waar zich kokend water bevindt. Boven het kokende water zit de rijst. Het damp van het kokende water stijgt omhoog en de rijst wordt hierdoor erg heet en kookt. Een groot voordeel van deze methode is dat het rijst in principe kookt zonder in het water gezet te worden, waardoor de smaak van het rijst zelf meer behouden wordt. Dan heb je ook nog rijstkokers die werken op gas. Deze zijn meestal van goede kwaliteit aluminium gemaakt en worden met name veel gebruikt in restaurants. De meeste rijstkokers die op gas werken stoppen overigens ook vanzelf met koken wanneer de rijst goed is. Verder heb je ook nog rijstkokers die op elektriciteit werken, de standaard elektrische rijstkokers.

Specificaties rijstkokers

Rijstkokers hebben vaak veel verschillen in specificaties. Buiten verschillende soorten rijstkokers, zoals de stoomkoker zijn er bijvoorbeeld ook elektrische rijstkokers met als extra punt dat deze ook met stoom kunnen koken. Dit kun je ook vinden bij de specificaties. Verder kunnen rijstkokers uit verschillende stoffen en materialen bestaan. Aluminium, siliconen en kunststof en metaal zijn de meest voorkomende materialen waarmee rijstkokers gemaakt worden. Rijstkokers zijn vaak zilverkleurig of zwart, maar ook hierin zijn er vaak wel keuzes beschikbaar. De inhoud van rijstkokers verschilt ook enorm, maar de kleinste rijstkokers hebben meestal een inhoud van 600 milliliter, waar de grotere rijstkokers soms tot wel 2 liter als inhoud hebben. Ook zitten er bij sommige rijstkokers accessoires. Voorbeelden van accessoires kunnen zijn extra materialen om bijvoorbeeld eieren te koken of andere extra spullen die handig kunnen zijn bij bepaalde specifieke gerechten of ingrediënten.

Wonen in Duitsland

Wonen in Duitsland: rustiger, groener, mooier en goedkoper

Nederland is een druk land: niet alleen zijn we een werklustig volkje, we verrichten al deze arbeid ook nog eens op lange dagen en op lawaaierige kantoren, staan daarna in files en willen ook thuis alles eruit halen wat erin zit. Intussen is het overal druk: in de supermarkt, in het zwembad op zomerse dagen. Om over parkeerplek nog maar te zwijgen. Er is een plek waar je rustiger en ook groener, mooier en zelfs goedkoper woont: Duitsland. Waarom niet?

Zekerheid? Welke zekerheid?

Om aan de drukte te ontsnappen, denken veel mensen direct aan een ver land, en aan het vinden van (nieuw) werk. Velen dromen, weinigen doen. De meesten van hen geven als reden dat ze hun ‘zekerheid’ oftewel hun baan niet willen verliezen. Maar is die baan zo zaligmakend? En hoe zeker ben je eigenlijk van je baan? Eén fusie of overname en je staat op straat. Dat is het eerste misverstand dat uit de weg geruimd moet worden; dat je baan je enige houvast is.

Goedkoper wonen in Duitsland

Bovendien kun je, wanneer je voor Duitsland kiest als uitvalsbasis en woonplek, je baan prima behouden. Of je gaat thuis werken. Duitsland is letterlijk en figuurlijk dichtbij, maar tegelijkertijd een oase van rust. En dan: de prijzen van vastgoed! De grondprijzen in Duitsland zijn vele malen goedkoper, ze hebben er immers veel meer van. Daarnaast betaal je minder belastingen en zijn ook de huizenprijzen aanzienlijk lager: voor het bedrag dat je in Nederland kwijt bent aan een rijtjeswoning in een vinex-wijk, koop je bij onze oosterburen al snel een vrijstaande woning met een lap grond. Lekker moestuinieren!

Kijken kost niks!

Als je er aan toe bent, ga je natuurlijk eens rondsnuffelen op internet. Bovenstaande titel maakt nieuwsgierig. Op de website Hollandimmocenter.com zie je woningen waarvan je aanvankelijk denkt: die prijs klopt niet. Die prijs klopt dus wél. En die prijzen zijn inclusief de begeleiding, expertise en onderhandeling door dit makelaarskantoor, dat zich specialiseert in de, steeds populairder wordende, Duitse woningmarkt. Een huis kopen in Duitsland is niet veel moeilijker of ingewikkelder dan in Nederland. Hooguit vormt het taalverschil een obstakeltje. Maar daar heb je juist deze makelaar voor. En geef toe; je gaat op avontuur of niet.

Dichtbij en toch ver weg

Gevoelsmatig zit je straks ver weg van Nederland: direct over de grens ziet de omgeving er al anders uit. Je ervaart de rust, de ruimte, het vele groen en een andere mentaliteit die in Duitsland hoog in het vaandel wordt gehouden. Hoffelijkheid is er zeer belangrijk. Overheidsinstellingen beperken zich niet tot een gemakzuchtig ‘kijkt u maar op de website’, nee: je krijgt in plaats van een chattende robot een mens van vlees en bloed te spreken, die ook nog alle tijd voor je neemt. De kans is overigens klein dat je vaak contact op moet nemen met dergelijke instellingen, omdat er simpelweg minder regeltjes zijn. Hebben Nederlanders het vaak over bureaucratie in andere landen, ze kunnen er zelf ook wat van. Nee, in Duitsland ben je wat vrijer in je doen en laten. De logica is: iemand die een tuinhuisje of serre wil bouwen, hoeft niet aan een kruisverhoor onderworpen te worden. Simpel, maar een waarheid als een koe.

Dus: Duitsland. En waarom niet?

De groeiende behoefte aan meer groen om ons heen is een logisch gevolg van de drukte op ons werk, en de drukte onder onze hersenpan. In een groene omgeving komt men tot rust en kan men meer hebben. En krijgt men bovendien minder behoefte om overal maar aan deel te nemen, overal maar zijn gezicht te laten zien en al het nieuws maar te volgen. In je woning in Duitsland, waarvan je automatisch minder stress hebt omdat de hypotheekdruk niet zo zwaar is, kom je tot rust. Kijk nog eens rond op zo’n website als Hollandimmocenter.com, en vraag je af wat nou écht belangrijk is in het leven. Hoog op die lijst staat de plek waar je woont, en hoe je ontspant. Waar je door het bos wandelt, geen files hebt, beleefd wordt geholpen en alles kunt relativeren – zelfs je carrière.

Boomstammen kopen voor houtkachels?

Boomstammen worden zowel door bedrijven, zoals meubelmakers en bouwbedrijven, als door particulieren gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Populair is de laatste jaren met name het gebruik van rondhout voor het stoken van houtkachels. En dat is precies waarin wij als houtleverancier gespecialiseerd zijn. Natuurlijk gaat elke koper voor boomstammen die van uitstekende kwaliteit zijn en de beste optie zijn voor het beoogde project. Welke voordelen heeft het aanschaffen van kwaliteitsboomstammen via een betrouwbare leverancier als Wigink.nl?

Boomstammen voor houtkachels

Bij Wigink uit Holten kun je terecht voor diverse soorten boomstammen, die geschikt zijn voor het gebruik als stookhout voor houtkachels. Dit type hout staat ook wel bekend als rondhout. Dit soort hout is afkomstig van diverse soorten boomstammen en prima geschikt om thuis, als particulier, of bedrijfsmatig, als grootverbruiker, de houthaard mee te stoken. Hout dat gebruikt wordt voor het branden van kachels en haarden, wordt gewonnen uit kapwerkzaamheden, boomverzorging en dunningswerkzaamheden van bedrijven, de bosbouw, de overheid en door particuliere kap. Houtsoorten die Wigink te koop aanbiedt in hele of halve vrachtladingen, waarbij er bij ton gewogen wordt voor een eerlijke meting, zijn onder meer berkenhout, essen, eikenhout, dennenhout en vurenhout. Qua houtsoorten is er dus keuze genoeg.

De voordelen van Wigink op een rijtje

De pluspunten die Wigink als houtleverancier te bieden heeft in vergelijking met andere houtaanbieders, zijn groot. In de eerste plaats onderscheiden wij ons van andere houtleveranciers doordat wij in heel Nederland grote houtvoorraden kunnen afleveren. Vanuit onze vestiging in Holten verzorgen wij klanten in alle provincies van de gewenste houtvoorraden om kachels mee te stoken. Een tweede pluspunt is de keuze die wij bieden aan houtsoorten. Of je nu gaat voor langzaam brandend eiken-, beuken- of essenhout, of voor snel brandend lindehout: bij ons kun je voor uiteenlopende houttypen terecht. Ten derde is ons hout eerlijk en duidelijk geprijsd. Wij rekenen, anders dan veel andere leveranciers, een prijs per gewicht (per ton) in plaats van per stere-meter of massieve-kuub. Hierdoor is er sprake van een volledige transparantie over de hoeveelheid hout en de prijs die je betaalt. Ten vierde is het fijne van Wigink dat wij doorlopende hout kunnen leveren en daarbij zorgen voor maatwerk. Ten slotte zijn optimale kwaliteit en juiste levering bij ons twee aandachtspunten die hoog op de agenda staan. Ons hout is uitstekend gedroogd en daarom perfect bruikbaar voor elk type kachel of haard. En bij het inladen van de houtvoorraden checken ons chauffeurs zorgvuldig of de juiste houtsoorten en hoeveelheden van jouw bestelling opgeladen worden. Jouw wens is voor ons de leidraad!

Bekijk ons aanbod boomstammen nu online of kom bij ons langs

Zoek je kwalitatief uitstekende boomstammen voor jouw bouwproject, dan ben je bij Wigink.nl aan het juiste adres. Wigink levert het beste hout, in allerlei soorten, voor de best mogelijke prijs. Bekijk nu op onze website welke mogelijkheden er zijn. En vraag gerust meer informatie aan via ons online contactformulier of via onze klantenservice. Graag tot ziens bij Wigink, dé houtexpert van Nederland.

Huis Duitsland

Een huis kopen in Duitsland was nog nooit zo gemakkelijk en voordelig!

Verhuizen naar het buitenland is onder Nederlanders al jarenlang helemaal in. Een toenemend aantal medelanders kiest ervoor de biezen te pakken en de grens over te steken. Een van de meest geliefde landen om je te vestigen, is nog steeds onze oosterbuur Duitsland. En dat is niet voor niks, want Duitsland is niet alleen dichtbij, maar heeft qua huizenmarkt, cultuur en natuur enorm veel te bieden. Er zijn redenen genoeg om bij emigratieplannen de aankoop van een woning in Duitsland te overwegen. Op Oostmakelaardij.nl, dé grensspecialist in Noordoost-Nederland, vind je een ruim aanbod aan scherp geprijsde en voordelige koopwoningen vlak over de grens in Duitsland. Het is belangrijk om bij de aankoop van een Duitse woning een gespecialiseerde makelaar in te schakelen, omdat de Duitse regelgeving qua woningmarkt ingewikkeld en complex is. Maar… wat is er nu eigenlijk zo fijn aan Duitse woningen? En welke voordelen heeft emigreren naar onze oosterburen zoal te bieden als je met emigratieplannen rondloopt?

Wat maakt Duitse huizen zo fijn en aantrekkelijk?

Duitse woningen van Oostmakelaardij.nl hebben enkele kenmerken die erg aantrekkelijk zijn, zeker voor Nederlanders die voordelig groot willen wonen. Gemiddeld is een huis in Duitsland wel 30 procent tot 50 procent goedkoper dan een vergelijkbaar Nederlands pand kopen. Wil je dus een fraai en riant huis kopen, of een standaard woning, dan is dit over de grens een stuk beter betaalbaar! Naast de mooie koopprijzen, is Duits vastgoed kopen aantrekkelijk vanwege de grootte van de panden en percelen bij onze oosterburen. Huizen in Duitsland zijn ruim opgezet en vaak voorzien van een grote lap grond, iets wat we in Nederland – met onze schaarste aan bouw- en woongrond – niet zo gewend zijn. Verder is het fijne aan huizen en panden die in Duitsland worden gebouwd, de kwalitatief hoogstaande bouwmaterialen en bouwstijl die Duitsers hanteren. De kwaliteitsnormen liggen in Duitsland erg hoog en als woningbezitter profiteer je daar natuurlijk van. Goede en robuuste woningen hebben namelijk veel minder onderhoud nodig op termijn. En ook dat scheelt je weer in de portemonnee.

De belangrijkste voordelen van wonen en leven in Duitsland

Naast de Duitse huizen zelf, heeft ook de Duitse cultuur, samenleving en natuur veel te bieden voor Nederlands koopjesjagers. Zo staan Duitsers bekend als betrouwbare en correcte mensen, die fatsoensnormen hoog in het vaandel hebben. Nederlanders voelen zich dan ook vaak goed thuis bij de Duitse volksaard. Verder is Duitsland een voordelig en goed betaalbaar land. De boodschappen zijn door de lagere btw-tarieven een stuk beter te betalen dan hier in Nederlandse supermarkten. Het aanbod aan producten, zowel voedsel als luxegoederen, staat in Duitsland op een hoog niveau. Dus ook hiervoor hoef je een emigratie niet te laten. Prettig aan Duitsland is voorts ook het gegeven dat allerlei luxeproducten, zoals ict-apparaten, maar ook vakantie en luxeauto’s, een stuk scherper geprijsd zijn dan bij ons. Qua sociaal vangnet zit je als Nederlander in Duitsland ook op de goede plek. De uitkeringen, kinderbijslag en de gezondheidszorg zijn uitstekend georganiseerd. De toeslagen voor mensen met meerdere kinderen, alias de kinderbijslag, liggen bij onze oosterburen een factor 3 tot 4 hoger dan in Nederland. En over je salaris hoef je je, natuurlijk afhankelijk van het soort werk dat je doet, ook weinig zorgen te maken. De Duitsers hebben het gewoon goed voor elkaar. Ten slotte is er nog de prachtige en gevarieerde Duitse natuur als aantrekkelijk pluspunt. Wie ervoor kiest richting het oosten te emigreren, kan kiezen voor bergachtige gebieden in bijvoorbeeld het Sauerland of Zuid-Duitsland, maar ook een residentie zoeken in de vele prachtige bosgebieden die Duitsland rijk is. Houd je van meren of uitgestrekt landschappen? Ook dan zijn er in Duitsland tal van regio’s om jouw geluk te beproeven!

Bekijk onze mooiste en beste Duitse woningen, appartementen en boerderijen nu online

Waar wacht je nog op als avontuurlijke Nederlander? Kies nu ook voor de voordelen van wonen in Duitsland en overweeg de grens over te steken! Bekijk nu ons online aanbod aan Duitse panden, woningen, boerderijen en appartementen. Zit jouw favoriete stekje er niet tussen? Neem dan gerust contact op met Oostmakelaardij, want via ons uitgebreide netwerk in de makelaarswereld, en via onze professionele contacten met collega’s in Duitsland, kunnen wij veel voor je regelen. Neem bij vragen ook gerust contact met onze klantenservice op. Graag tot ziens op onze website of in het makelaarskantoor van Oostmakelaardij in Emmen! Overigens: zoek je een woning in Zuidoost-Drenthe of wil je vanuit die regio naar Duitsland verhuizen? Ook dan kun je bij ons aankloppen voor advies en begeleiding.

hypotheek zwolle

Hypotheek Zwolle

Als je plannen hebt om een woning te kopen of je al lopende hypotheek eens tegen het licht wenst te houden en wilt onderzoeken of er een financieel aantrekkelijkere optie is, doe dan een beroep op Confinced.nl, zeker als je zoekt naar een hypotheek in Zwolle en directe omgeving. Bij deze specialist kun je terecht voor onafhankelijk en steeds deskundig advies, waarbij niet alleen de huidige situatie tegen het licht wordt gehouden, maar waar ook met een schuin oog richting de toekomst gekeken wordt.

Advies is belangrijk, je gaat immers wel een ingrijpende financiële beslissing nemen

Goed en gedegen advies is absolute noodzaak als je of een nieuwe hypotheek af wilt sluiten of als je eventueel je lopende hypotheek over wilt sluiten. Je gaat immers wel een financiële verplichting aan die er niet om liegt. Met behulp van de specialist in Zwolle zoek je naar de balans tussen zekerheid en risico. Koop je een woning dan is het belangrijk dat je een goede en verantwoorde financiering krijgt. En dus is het zoeken naar de juiste hypotheek begonnen. Daarbij spelen een aantal zaken een belangrijke rol. Zo is het de vraag wat je maximaal kunt en wilt gaan lenen, voor welke hypotheekvorm je bij voorkeur kiest en die ook bij je past en of je een liever een variabele of een vaste rente wenst. Ook denk je na of je wilt aflossen of niet. Het zijn vragen die allemaal gesteld moeten worden als je een hypotheek in Zwolle af wilt sluiten, confinced.nl helpt je en geeft je steeds het beste en onafhankelijke advies.

Kies je voor een beleggings- of voor een spaarhypotheek?

Wat betreft het soort hypotheek dien je vrijwel altijd te kiezen tussen een beleggingshypotheek of een spaarhypotheek, waarbij ook een mix van beide nog een optie is. Het afsluiten van een hypotheek kan ook aan de orde komen als de rentevaste periode van je huidige hypotheek afloopt en jij je huis wenst te verbouwen. Het kan ook zomaar zijn dat jij je simpelweg wilt oriënteren op een voordeligere hypotheek. Ook dan is het belangrijk dat je steeds het beste advies krijgt, want ook dan sta je op het punt een belangrijke financiële beslissing te nemen.

Er wordt ook rekening gehouden met de persoonlijke situatie en de toekomstplannen

Met de specialisten ga je op zoek naar de beste voorwaarden tegen de laagste prijzen en lasten. Daarbij onderscheidt de specialist in Zwolle zich door steeds verder te kijken dan alleen maar naar de hypotheek. Het is namelijk ook verstandig om rekening te houden met de persoonlijke situatie en de toekomstplannen die je hebt en de doelen die je nastreeft. Met behulp van een geavanceerd softwareprogramma kan steeds een heldere prognose van de financiële situatie gemaakt worden; een prognose voor nu en voor de langere termijn. In alles wordt getracht te voorkomen dat je later te maken krijgt met financiële ‘verrassingen’. Want daar zit uiteraard niemand op te wachten. Een hypotheek afsluiten is niet zo maar iets. Dan omring jij je met alleen de beste specialisten, en die vind je in Zwolle.