Verhuizen naar het buitenland is onder Nederlanders al jarenlang helemaal in. Een toenemend aantal medelanders kiest ervoor de biezen te pakken en de grens over te steken. Een van de meest geliefde landen om je te vestigen, is nog steeds onze oosterbuur Duitsland. En dat is niet voor niks, want Duitsland is niet alleen dichtbij, maar heeft qua huizenmarkt, cultuur en natuur enorm veel te bieden. Er zijn redenen genoeg om bij emigratieplannen de aankoop van een woning in Duitsland te overwegen. Op Oostmakelaardij.nl, dé grensspecialist in Noordoost-Nederland, vind je een ruim aanbod aan scherp geprijsde en voordelige koopwoningen vlak over de grens in Duitsland. Het is belangrijk om bij de aankoop van een Duitse woning een gespecialiseerde makelaar in te schakelen, omdat de Duitse regelgeving qua woningmarkt ingewikkeld en complex is. Maar… wat is er nu eigenlijk zo fijn aan Duitse woningen? En welke voordelen heeft emigreren naar onze oosterburen zoal te bieden als je met emigratieplannen rondloopt?

Wat maakt Duitse huizen zo fijn en aantrekkelijk?

Duitse woningen van Oostmakelaardij.nl hebben enkele kenmerken die erg aantrekkelijk zijn, zeker voor Nederlanders die voordelig groot willen wonen. Gemiddeld is een huis in Duitsland wel 30 procent tot 50 procent goedkoper dan een vergelijkbaar Nederlands pand kopen. Wil je dus een fraai en riant huis kopen, of een standaard woning, dan is dit over de grens een stuk beter betaalbaar! Naast de mooie koopprijzen, is Duits vastgoed kopen aantrekkelijk vanwege de grootte van de panden en percelen bij onze oosterburen. Huizen in Duitsland zijn ruim opgezet en vaak voorzien van een grote lap grond, iets wat we in Nederland – met onze schaarste aan bouw- en woongrond – niet zo gewend zijn. Verder is het fijne aan huizen en panden die in Duitsland worden gebouwd, de kwalitatief hoogstaande bouwmaterialen en bouwstijl die Duitsers hanteren. De kwaliteitsnormen liggen in Duitsland erg hoog en als woningbezitter profiteer je daar natuurlijk van. Goede en robuuste woningen hebben namelijk veel minder onderhoud nodig op termijn. En ook dat scheelt je weer in de portemonnee.

De belangrijkste voordelen van wonen en leven in Duitsland

Naast de Duitse huizen zelf, heeft ook de Duitse cultuur, samenleving en natuur veel te bieden voor Nederlands koopjesjagers. Zo staan Duitsers bekend als betrouwbare en correcte mensen, die fatsoensnormen hoog in het vaandel hebben. Nederlanders voelen zich dan ook vaak goed thuis bij de Duitse volksaard. Verder is Duitsland een voordelig en goed betaalbaar land. De boodschappen zijn door de lagere btw-tarieven een stuk beter te betalen dan hier in Nederlandse supermarkten. Het aanbod aan producten, zowel voedsel als luxegoederen, staat in Duitsland op een hoog niveau. Dus ook hiervoor hoef je een emigratie niet te laten. Prettig aan Duitsland is voorts ook het gegeven dat allerlei luxeproducten, zoals ict-apparaten, maar ook vakantie en luxeauto’s, een stuk scherper geprijsd zijn dan bij ons. Qua sociaal vangnet zit je als Nederlander in Duitsland ook op de goede plek. De uitkeringen, kinderbijslag en de gezondheidszorg zijn uitstekend georganiseerd. De toeslagen voor mensen met meerdere kinderen, alias de kinderbijslag, liggen bij onze oosterburen een factor 3 tot 4 hoger dan in Nederland. En over je salaris hoef je je, natuurlijk afhankelijk van het soort werk dat je doet, ook weinig zorgen te maken. De Duitsers hebben het gewoon goed voor elkaar. Ten slotte is er nog de prachtige en gevarieerde Duitse natuur als aantrekkelijk pluspunt. Wie ervoor kiest richting het oosten te emigreren, kan kiezen voor bergachtige gebieden in bijvoorbeeld het Sauerland of Zuid-Duitsland, maar ook een residentie zoeken in de vele prachtige bosgebieden die Duitsland rijk is. Houd je van meren of uitgestrekt landschappen? Ook dan zijn er in Duitsland tal van regio’s om jouw geluk te beproeven!

Bekijk onze mooiste en beste Duitse woningen, appartementen en boerderijen nu online

Waar wacht je nog op als avontuurlijke Nederlander? Kies nu ook voor de voordelen van wonen in Duitsland en overweeg de grens over te steken! Bekijk nu ons online aanbod aan Duitse panden, woningen, boerderijen en appartementen. Zit jouw favoriete stekje er niet tussen? Neem dan gerust contact op met Oostmakelaardij, want via ons uitgebreide netwerk in de makelaarswereld, en via onze professionele contacten met collega’s in Duitsland, kunnen wij veel voor je regelen. Neem bij vragen ook gerust contact met onze klantenservice op. Graag tot ziens op onze website of in het makelaarskantoor van Oostmakelaardij in Emmen! Overigens: zoek je een woning in Zuidoost-Drenthe of wil je vanuit die regio naar Duitsland verhuizen? Ook dan kun je bij ons aankloppen voor advies en begeleiding.