Boomstammen worden zowel door bedrijven, zoals meubelmakers en bouwbedrijven, als door particulieren gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Populair is de laatste jaren met name het gebruik van rondhout voor het stoken van houtkachels. En dat is precies waarin wij als houtleverancier gespecialiseerd zijn. Natuurlijk gaat elke koper voor boomstammen die van uitstekende kwaliteit zijn en de beste optie zijn voor het beoogde project. Welke voordelen heeft het aanschaffen van kwaliteitsboomstammen via een betrouwbare leverancier als Wigink.nl?

Boomstammen voor houtkachels

Bij Wigink uit Holten kun je terecht voor diverse soorten boomstammen, die geschikt zijn voor het gebruik als stookhout voor houtkachels. Dit type hout staat ook wel bekend als rondhout. Dit soort hout is afkomstig van diverse soorten boomstammen en prima geschikt om thuis, als particulier, of bedrijfsmatig, als grootverbruiker, de houthaard mee te stoken. Hout dat gebruikt wordt voor het branden van kachels en haarden, wordt gewonnen uit kapwerkzaamheden, boomverzorging en dunningswerkzaamheden van bedrijven, de bosbouw, de overheid en door particuliere kap. Houtsoorten die Wigink te koop aanbiedt in hele of halve vrachtladingen, waarbij er bij ton gewogen wordt voor een eerlijke meting, zijn onder meer berkenhout, essen, eikenhout, dennenhout en vurenhout. Qua houtsoorten is er dus keuze genoeg.

De voordelen van Wigink op een rijtje

De pluspunten die Wigink als houtleverancier te bieden heeft in vergelijking met andere houtaanbieders, zijn groot. In de eerste plaats onderscheiden wij ons van andere houtleveranciers doordat wij in heel Nederland grote houtvoorraden kunnen afleveren. Vanuit onze vestiging in Holten verzorgen wij klanten in alle provincies van de gewenste houtvoorraden om kachels mee te stoken. Een tweede pluspunt is de keuze die wij bieden aan houtsoorten. Of je nu gaat voor langzaam brandend eiken-, beuken- of essenhout, of voor snel brandend lindehout: bij ons kun je voor uiteenlopende houttypen terecht. Ten derde is ons hout eerlijk en duidelijk geprijsd. Wij rekenen, anders dan veel andere leveranciers, een prijs per gewicht (per ton) in plaats van per stere-meter of massieve-kuub. Hierdoor is er sprake van een volledige transparantie over de hoeveelheid hout en de prijs die je betaalt. Ten vierde is het fijne van Wigink dat wij doorlopende hout kunnen leveren en daarbij zorgen voor maatwerk. Ten slotte zijn optimale kwaliteit en juiste levering bij ons twee aandachtspunten die hoog op de agenda staan. Ons hout is uitstekend gedroogd en daarom perfect bruikbaar voor elk type kachel of haard. En bij het inladen van de houtvoorraden checken ons chauffeurs zorgvuldig of de juiste houtsoorten en hoeveelheden van jouw bestelling opgeladen worden. Jouw wens is voor ons de leidraad!

Bekijk ons aanbod boomstammen nu online of kom bij ons langs

Zoek je kwalitatief uitstekende boomstammen voor jouw bouwproject, dan ben je bij Wigink.nl aan het juiste adres. Wigink levert het beste hout, in allerlei soorten, voor de best mogelijke prijs. Bekijk nu op onze website welke mogelijkheden er zijn. En vraag gerust meer informatie aan via ons online contactformulier of via onze klantenservice. Graag tot ziens bij Wigink, dé houtexpert van Nederland.