Regelmatig bewegen is essentieel voor een goede gezondheid, dat is zeker. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een fitnessruimte op kantoor te laten inrichten zodat werknemers ook tijdens de pauze of na het werk sportief bezig kunnen zijn. Maar wat zijn nu de voordelen van een fitnessruimte inrichten op kantoor en waarom zou je het als bedrijf moeten doen?

De voordelen van een fitnessruimte op het werk

Veel mensen maken er een gewoonte van om na of voor het werk naar de sportschool te gaan en zo aan hun conditie te werken. Maar wat als bedrijven er nu voor kiezen om een aparte fitnessruimte in te richten? Steeds meer organisaties en ondernemingen doen dat tegenwoordig en dat brengt tal van voordelen met zich mee!

1. Tijd besparen én sporten

Een van de grootste obstakels bij sporten in een sportschool is dat je er heen moet – en dat houdt al veel mensen tegen om het vol te houden! Als je als bedrijf een plaatselijke fitnessruimte bouwt en inricht, dan kunnen werknemers echter meteen na hun werkuren gaan sporten. Ze nemen gewoon hun sportkledij mee naar het werk, sporten een uurtje en gaan daarna naar huis. Gemakkelijker kan niet!

2. Een gezonde, fitte werkomgeving

Daarbij draagt een ingerichte fitnessruimte in het bedrijf ook bij tot een betere werksfeer. Niet alleen stimuleert zo’n fitnessruimte werknemers om fit en gezond te blijven, ook krijgen ze de kans om na het werk bij te praten. Vaak voelen mensen zich niet comfortabel in een sportschool omdat ze de omgeving en mensen niet kennen. Door een fitnessruimte op kantoor te bouwen, neem je een groot deel van dat ongemak weg!

3. Werknemers stimuleren

Een ander vanzelfsprekend voordeel van een fitnessruimte op kantoor is dat werknemers én werkgever gestimuleerd worden om hun best te doen. Fysieke arbeiders die doorheen de dag of na een werkdag actief zijn, kunnen zich beter concentreren en voelen zich ook minder gestresst. Daarbij helpt regelmatig sporten om gewicht te verliezen, waardoor alle werknemers zich ook goed in hun vel voelen. Gelukkigere werkkrachten, dat vertaalt zich ongetwijfeld in productievere werkkrachten en dus een succesvoller bedrijf!

4. Een aangepaste sportruimte

Ten slotte wordt er bij het bouwen van een fitnessruimte op kantoor rekening gehouden met de infrastructuur en mogelijkheden van het gebouw. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, het budget en de persoonlijke wensen van werknemers kunnen er andere beslissingen worden genomen. Van een aparte ruimte met cardio-toestellen (zoals stationaire fietsen en loopbanden) tot een rek met gewichten en elastieken, er zijn heel wat mogelijkheden. Op die manier krijgt iedere werknemer de hulpmiddelen die hij het liefst gebruikt om aan zijn of haar conditie te werken!

5. Samenwerken is troef

Het is bewezen dat een bedrijf met werknemers die fit zijn ook beter presteren en productiever zijn. Als je van sporten een gezamenlijke activiteit wilt maken, dan is een fitnessruimte op het werk perfect. Het creëren van een sociaal bezigheid, die daarbij ook goed is voor de gezondheid, is alles wat er nodig is om de band tussen werknemers te versterken. Wie weet trainen ze wel uit zichzelf samen – waardoor ze ook op de werkvloer beter op elkaar zijn afgestemd? Hoe dan ook draagt een gezamenlijke fitnessruimte bij tot de efficiëntie van elk individu en dus ook tot die van de onderneming als geheel!

Laat een fitnessruimte bouwen op kantoor

Wil je als bedrijf of organisatie een extra dimensie geven aan de werkomgeving? Wil je werknemers stimuleren om het beste uit zichzelf te halen op fysiek én mentaal vlak? Dan is een gezamenlijke fitnessruimte een goed hulpmiddel. Zo’n fitnessruimte is inderdaad een hele investering, maar uiteindelijk kan je er als onderneming heel wat uit halen. Gestimuleerde en fitte werkkrachten zullen immers des te gemotiveerder zijn om bij te dragen tot de groei van jouw bedrijf. En dat is een voordeel dat je niet mag missen!

Om zeker te zijn van materiaal en voorzieningen van kwaliteit is het natuurlijk belangrijk om de bouw van een fitnessruimte op professionele wijze te doen. Je kan hiervoor zelf de handen uit de mouwen steken of het werk overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf. Het resultaat? Een fitnessruimte die de productiviteit én werksfeer van je onderneming een niveau hoger tilt!